Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-27@16:14:17 GMT

شوک الکتریکی به بازار خودروی ایران!

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۴۳۲۹۷

شوک الکتریکی به بازار خودروی ایران!

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خبر از دریافت مجوز پلاک‌گذاری اولین خودروی برقی ایرانی داد. این خودرو چه مشخصاتی دارد و قیمت آن چقدر است؟ تب استفاده از وسایل نقلیه برقی در سرتاسر جهان فراگیر شده است و امروزه انواع و اقسام وسایل نقلیه مجهز به قوای محرکه برقی در حال تولید و استفاده هستند. در کشور ما هم با توجه به نو پا بودن این فناوری قدم‌های به نسبت خوبی توسط محققان دانشگاهی و فعالان شرکت‌های دانش بنیان با هدف طراحی و مهندسی خودرو و موتورسیکلت‌های برقی برداشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به تازگی سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از مجوز پلاک گذاری برای اولین خودروی برقی ایرانی خبر داد و گفت: «خودروی برقی ایرانی نیز که به تازگی پلاک گذاری شده، پنج سال طول کشید تا استاندارد‌های آن اخذ شود، در حالی که خودرو‌های خارجی به راحتی مجوز ورود به بازار را دریافت می‌کنند.» در این گزارش به سراغ پرویز کرمی دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری و حسین زیارتی مدیرعامل شرکت سازنده خودروی برقی «یوز» رفتیم تا از دلایل طولانی شدن مجوز پلاک گذاری، مشخصات فنی و قیمت این محصول بیشتر بدانیم.
کدام خودروی برقی مجوز پلاک گرفته است؟ بعد از انتشار صحبت‌های سورنا ستاری و خبر مجوز پلاک گذاری برای خودروی برقی ایرانی پیگیر شدیم که ببینیم کدام خودروی برقی مجوز پلاک گذاری گرفته است. جالب این جا بود که نه خودروساز‌ها از آن اطلاع داشتند، نه مسئولان در وزارت صمت و سازمان ایدرو (سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران). به همین دلیل به سراغ دکتر کرمی دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق رفتیم.

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق درباره خودرویی که تازه مجوز پلاک گذاری گرفته گفت: «مجوز پلاک گذاری برای موتور برقی چهار چرخ گرفته شده که فقط ظاهری شبیه خودرو دارد و گرنه همان موتور برقی است که پیش از این در سال ۹۵ توسط حسن روحانی رئیس جمهور وقت رونمایی شده بود.»

او با بیان این که این موتوربرقی از صفر تا ۱۰۰ طراحی شده و اجرا کاملا ایرانی است، می‌گوید: «این موتور از پنج سال پیش به عنوان طرح کلان علمی بین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و دانشگاه آزاد قزوین اجرایی شد و یک شرکت دانش بنیان این موتو را طراحی کرد.»

کرمی درباره دلایل تاخیر در دریافت مجوز پلاک گذاری هم اضافه کرد: «چند دلیل داشت. یکی این که این محصول در کشور منحصر به فرد بود و شبیه آن وجود نداشت به همین دلیل برای استاندارد سازی محصول گواهی انطباق گرفت تا این که بتواند تست‌های مربوط به سرعت، ایمنی، فنی و... را پشت سر بگذارد.»

کرمی درباره دلایل دیگر هم افزود: «راهنمایی و رانندگی معتقد بود این موتور نیست بلکه خودرو است و باید استاندارد‌های خودرو از جمله ایربگ و... را داشته باشد در حالی که در کشور‌های دیگر طبق استاندارد‌های این گونه محصولات، آن‌ها در دسته موتور‌ها به شمار می‌آیند.»
خیابان‌ها در انتظار «یوز» ایرانی با توجه به این که موتور چهار چرخ تمام برقی توسط یک شرکت دانش بنیان به مرحله تولید رسیده، به سراغ حسین زیارتی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولید کننده موتور چهار چرخ برقی رفتیم تا از جزئیات فنی و قیمتی که قرار است به بازار عرضه شود، آگاه شویم.
یوز چهارچرخ چطور متولد شد؟ حسین زیارتی، مدیر پروژه خودروی برقی دوسرنشین یوز درباره داستان تولد این خودروی کاربردی در کشور به خبرنگار ما گفت: «ابتدا در سال ۸۷ مطالعات خودمان را درباره طراحی و ساخت خودروی برقی آغاز کردیم. در سه دوره مسابقات دانشگاه شریف نیز شرکت کردیم و در هر سه دوره موفق به کسب مقام اول شدیم. بعد از آن، در سال ۹۳ در قالب شرکت دانش‌بنیان «پاراکس‌موتور» فرایند تجاری‌سازی دستاوردهایمان را آغاز کردیم و خودروی یوز فقط یکی از محصولات ماست.»
۹۰ درصد از قطعات تولید داخل مدیر پروژه خودروی برقی دو سرنشین یوز درباره قطعات استفاده شده در این محصول می‌گوید: «در این موتور چهار چرخ، ۹۰۰ قطعه به کار می‌رود که فقط ۱۰۰ قطعه آن از جمله باتری، موتور، درایور و... وارداتی است و بقیه قطعات در داخل تولید می‌شود.» او در خصوص جوانی مهندسان پروژه هم این گونه توضیح داد: «هم اکنون میانگین سنی افرادی که روی این پروژه فعالیت می‌کنند، ۳۲ سال است که چند سال پیش ۲۸ سال بود.» زیارتی در پاسخ به این سوال که تاکنون چه تعداد از این خودرو در کشور ساخته شده، گفت: فعلا ۱۰ دستگاه از آن را ساخته‌ایم.
مشخصات فنی طبق گفته‌های زیارتی، باتوجه به این که متوسط سفر‌های درون شهری در جایی مانند تهران روزانه ۶۰ کیلومتر است، برد ۱۰۰ کیلومتری خودرو نیاز به شارژ در طول روز را بسیار کم می‎کند. با این حال این خودرو با ۳ ساعت و نیم اتصال به برق شهری شارژ می‌شود و به اندازه یک اتو، برق مصرف می‌کند.

مدیرعامل شرکت پاراکس موتور درباره مشخصات فنی دیگر این موتور به خبرنگار ما گفت: «این موتور چهارچرخ دو نفره است و تا وزن ۲۵۰ کیلوگرم بار را تحمل می‌کند. وزن خودرو بدون پک باتری ۴۰۰ کیلوگرم و توان نامی آن ۱۵ کیلو وات است. حداکثر ۸۰ کیلومتر بر ساعت سرعت دارد و برای حرکت در تندترین شیب‌های خیابان‌های تهران نیز مشکلی ندارد و شعاع دور زنی بسیار کمی دارد. نکته جالب در این خودرو این است که طول آن برابر با عرض خودرو‌های معمول است و در کمترین فضای ممکن می‌توان آن را پارک کرد. به علاوه در‌های این خودرو به سمت بالا باز می‌شود که علاوه بر زیبایی ظاهری، باز کردن در را در حداقل فضا ممکن کرده است.»
قیمت چند؟ زیارتی درباره قیمت نهایی این خودرو گفت: «ما قصد داریم فعلا ۱۰۰ دستگاه از یوز را تولید و بر اساس قیمت بازار قیمت نهایی را اعلام کنیم.» او یادآور شد: «در نظر داشته باشیم نمونه فرانسوی این خودرو گران‌قیمت است. به علاوه باتری خودرو را در اروپا به شما نمی‌فروشند و برای استفاده از خودرو باید باتری آن را اجاره و ماهانه مبلغ ثابتی را به عنوان اجاره پرداخت کنید.»

او درباره قیمت نمونه‌های خارجی این محصول گفت: «هم اکنون نمونه فرانسوی این موتور با توجه به آپشن‌های مختلف بین ۷۰۰۰ تا ۸۵۰۰ یورو بدون باتری به فروش می‌رسد که برای خرید همیشگی باتری باید حدود ۵۰۰۰ یورو به آن اضافه کنید، اما ما تلاش می‌کنیم این خودرو را با قیمت کمتری عرضه کنیم.» هر چند هنوز قیمتی برای این موتور برقی ایرانی به صورت رسمی اعلام نشده، اما براساس شنیده‌ها از منابع غیر رسمی این موتور بین ۸۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان به فروش خواهد رسید.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: خودرو بازار خودروسازی خودروی برقی بازار خودرو خودروی برقی ایرانی مجوز پلاک گذاری شرکت دانش بنیان علمی و فناوری رئیس جمهور موتور چهار چهار چرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۳۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود

جائکو، برند فرعی چری که مخصوص بازار‌های بین‌المللی ساخته شده، انتظار می‌رود در تابستان ۲۰۲۴ وارد بازار بریتانیا شود. جائکو J ۷ یا چری تانسو ۰۶ همچنین قرار است توسط مدیران خودرو به بازار ایران بیاید.

به گزارش خبرآنلاین، جدیدترین مدل جائکو J ۷ در واقع نسخه پلاگین هیبریدی چری تانسو ۰۶ بوده و اخیراً در نمایشگاه خودرو پکن به نمایش درآمد. این خودروی جدید احتمالاً در ژوئن ۲۰۲۴ با قیمت اولیه تقریبی ۴۰ هزار پوند انگلیس در بریتانیا عرضه شود.

ظاهر جائکو J ۷ شبیه به چری تانسو ۰۶ است. تفاوت ظاهری این دو خودرو با یکدیگر، در لوگو "JAECOO" بوده که در جلوپنجره با لوگو چری شده است.

چری تانسو ۰۶ مدل ۲۰۲۴ دارای ابعاد ۴۵۳۸/۱۸۹۸/۱۶۸۰ میلی‌متر بافاصله بین دو محور ۲۶۷۲ میلی‌متر است. انتظار می‌رود جائکو J ۷ نیز همین اندازه را داشته باشد. از طرفی، خودروی جدید از طراحی سقف معلق استفاده می‌کند که با دستگیره‌های مخفی درب‌ها و رینگ‌های پنج پره هماهنگ شده است. یک سانروف پانوراما نیز وجود دارد.

نیروی تولیدی از یک سیستم پلاگین هیبریدی متشکل از یک موتور ۱.۶ لیتری توربو و موتور‌های الکتریکی دوگانه تامین می‌شود. حداکثر قدرت موتور بنزینی به ۱۹۴ اسب بخار و حداکثر گشتاور به ۲۹۰ نیوتن متر می‌رسد. شتاب صفر تا صد این خودرو ۸ ثانیه طول می‌کشد. علاوه بر این، برد جامع کروز آن ۱۲۰۰ کیلومتر است در حالی که برد حالت الکتریکی خالص آن تقریباً ۱۰۰ کیلومتر است. در حال حاضر، چری به طور رسمی مشخصات پیشرانه را تأیید نکرده است.

فضای داخلی مطابق با تانسو ۰۶ است. یک صفحه‌نمایش کیلومترشمار ۱۰.۲۵ اینچی، نمایشگر مرکزی و عمودی ۱۴.۸ اینچی و یک فرمان D شکل در این بخش وجود دارند. سیستم کمک رانندگی پیشرفته سطح ۲ نیز در این خودرو حضور دارد که دارای کروز کنترل تطبیقی، ترمز اضطراری خودکار، هشدار خروج از خط و تشخیص نقاط کور است.

در سال ۲۰۲۳، چری سالانه ۹۳۷٬۱۴۸ دستگاه خودرو صادر کرد که نسبت به سال قبل ۱۰۱.۱ درصد افزایش داشت.

دیگر خبرها

  • (عکس) بازار چشم انتظار یک شاسی بلند جدید / قیمت باورنکردنی محصول جدید کیا در ایران
  • سایپا سیتروئن C۵ Aircross را در ایران مونتاژ می‌کند
  • (تصاویر) شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود
  • خودروهای الکتریکی آینده به صحنه آمدند
  • پیکاپ T ۹ برقی، گزینه واردات به ایران
  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • پیکاپ T۹ برقی، گزینه واردات به ایران/ عکس
  • افت فروش خودرو‌های برقی فولکس واگن/ چرا اروپایی‌ها دوباره به خودرو‌های بنزینی روی آوردند؟
  • خودروی برقی پریمیوم «اکسید»، لوکس‌تر و پیشرفته‌تر از تسلا
  • خودروی سفارشی محمدرضاشاه پهلوی هم برقی شد! /عکس