Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجرای طرح "اصلاح مصرف سوخت" در کشور و جاماندن عده ای از سهمیه بندی ها، پرده از مشکلاتی خاموش در شغل‌هایی برداشت که اکثراً اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه با آن کسب درآمد می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، بعد از سهمیه بندی بنزین در اواخر آبان ماه سال جاری بیشترین  قشری که متحمل دغدغه و مشکل شدند گروه ضعیف و آسیب پذیری بودند که کسب درآمد زندگی شان با این مسئله ارتباط مستقیمی پیدا می کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه های زیادی از جمله دفاتر گردشگری، پیک های موتوری، تاکسی های پلاک سفید و خیلی از گروه های دیگر از این سهمیه بندی جا مانده اند و هیچ‌گونه تعریفی برای آنها لحاظ نشده است، در این میان موتور سه چرخ‌هایی که در شهرها جابجایی و حمل بار را انجام می دهند نیز خودنمایی می کنند با این تفاوت که برای این گروه نه تنها در سهمیه بندی بنزین جایگاهی قرار داده نشده، بلکه نداشتن پلاک و هویت، سند جهت  خرید و فروش و غیر استاندارد بودنش از جمله عواملی هستند که این وسیله نقلیه تولید و بدون داشتن هیچ‌گونه متولی در جامعه رها شده اند.

سه چرخه ها از سویی تولید و در اختیار مصرف کننده‌ها قرار می‌گیرد از سویی دیگر غیراستاندارد نامیده می‌شوند، در حالی که بازیافت کننده‌های غیرمجاز زباله، همچنین بسیاری از کاسبان خرده پا برای حمل و نقل اجناس خود، این وسیله نقلیه را انتخاب کرده اند.

 

 

هر جا فریاد می زنیم کسی پاسخگو نیست
مرادی، مرد 58 ساله ای که 15 سال است موتور سه چرخ نان آور خانواده او شده است، می گوید: اوضاع کار چندان تعریفی ندارد، در طول ماه حدود 15 تا 20 بار جابجا می کنم و کرایه ای که از مشتری دریافت می کنم 15 هزار تومان است.
وی ادامه داد: در طرح سهیمه بندی بنزین، به موتور سه چرخ ها هیچ سهمیه ای تعلق نگرفت، به شرکت نفت سرزدیم گفتند باید دستور از بالا بیاید، چند سال پیش در سهمیه بندی بنزین پلاکی مخصوص سوخت اختصاص دادند و براساس آن پلاک به ما سوخت تعلق می گرفت، الان با شرایط پیش آمده و گرانی ها وضعیت برای ما خیلی سخت تر شده است.
مرادی می گوید: این موتورها فاقد پلاک هستند و چندباری که پیگیر شده ایم می گویند، این وسیله ابزاری برای امورات کشاورزی است و استاندارد نیستند.
رحیم پور، یکی دیگر از رانندگان موتور سه چرخ که 50 سال سن دارد، گفت: 15 سال است که با این موتور سه چرخ، خرج زندگی ام را در می آورم، وضعیت کار ما خیلی بد است، باربری با این موتورها از 7 هزار تا 10 هزار است.
وی ادامه داد: در ماه شاید حدود 30 نهایت تا 40 تا بار جابجا کنم و نهایت درآمدم به 400 هزار تومان هم نمی رسد،  از طرفی با سهیمه بندی بنزین به ما سوختی تعلق نگرفت و به هر جا سر زدیم ما را به جای دیگر می فرستند.
رحیم پور می گوید: هر جا فریاد می زنیم کسی پاسخگو نیست، شرکت نفت می گوید پلاک ندارید بنابراین سوخت به وسیله شما تعلق نمی گیرد، راهور هم پاسخگو نیست، خودمان هم توانایی این را نداریم در این سن به دنبال تغییر شغل برویم.

 

 

گرانی بنزین برای ما دردسر ساز شده است
نوروزیان، مرد 54 ساله دیگری که 23 سال است راننده موتور سه چرخ است، می گوید: در این مدت که صاحب موتور سه چرخ هستم تاکنون سه موتور را تعویض کردم، جدا از کم بودن درآمد این موتورها، گرانی بنزین برای ما دردسر ساز شده است.
وی ادامه داد: چند سال قبل در سهمیه بندی بنزین با پیگیری های زیادی که داشتیم برای موتور سه چرخ ها نیز این سهمیه بندی لحاظ شد و 25 لیتر سوخت در ماه به صورت یارانه ای تعلق گرفت.
نوروزیان گفت: 25 لیتر سوخت یارانه ای به گونه ای بود که باید یکجا از آن استفاده می شد، در حالی که هرباک موتور سه چرخ ها ظرفیت 13 لیتر بنزین را داشت و اجازه اینکه 12 لیتر باقی مانده را زمان دیگری استفاده کنیم یا با خود ببریم وجود نداشت و عملا در طول ماه 15 لیتر بنزین با قیمت دولتی به دست ما می رسید.

 

 

اگرغیراستاندارد است چرا تولید می‌شود
وی ادامه داد: در سهیمه بندی امسال که موتور سه چرخ ها در سهمیه بندی لحاظ نشدند، به استانداری و شرکت نفت مراجعه کردیم، گفتند اقدام کردیم تهران جواب هنوز نداده است.
نوروزیان افزود: شرکت نفت می گوید چون پلاک ندارید، سوخت به شما تعلق نمی گیرد، از طرفی می گویندغیراستاندارد است اگر غیراستاندارد چرا تولید می شود و با قیمت 18 میلیون تومان یک موتور سه چرخ به فروش می رسد.
غلام نژاد، راننده 49 ساله دیگری که 13 سال است صاحب این موتور سه چرخ است، می گوید: باک موتور من ظرفیت 8 لیتر سوخت دارد، با پیگیری هایی که کرده ایم گفتند هنوز نامه اش از تهران نیامده است.
وی ادامه داد: هر چه می گوییم کسی صدای ما را نمی شنود، به موتور های معمولی سوخت تعلق می گیرد، در حالی که ما کسب و کار زندگی مان براین اساس است و در هیچ جا سهمیه ای نداریم.
 غلام نژاد می گوید: سه فرزند مدرسه ای دارم، مستاجر هستم با این شرایط نمی توانم در طول روز حتی وسایل ضروری منزل را فراهم کنم، زمستان کارم کمتر شده و کم آورده ایم.

 

 

سه چرخ ها استاندارد نیستند، پلاک داده نمی شود
رحمان اسپیدکار، رئیس پلیس راهور خراسان شمالی در این باره گفت: براساس قوانین تعریف شده در راهنمایی و رانندگی موتورهای سه چرخ استاندارد نیستند و براین اساس پلاک راهنمایی و رانندگی به آنها داده نمی شود.
وی ادامه داد: بارها مکاتباتی در رابطه با پلاک زنی این موتورها با پلیس راهوار کشور داشته ایم اما آنها نیز دلیل عدم تخصیص پلاک را نداشتن استاندارد لازم این وسیله نقلیه اعلام کرده اند.
این مقام مسئول اضافه کرد: این گروه از موتورها در لیست وسایل نقلیه تعریف شده خودرو و موتور سیکلت قرار نمی گیرد و در قانون و آیین نامه رانندگی برای آنها هیچ گونه جایگاهی لحاظ نشده است.

 

نداشتن پلاک دلیل اختصاص نیافتن سهمیه بنزین
مجتبی شکوری، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه خراسان شمالی در ادامه گفت: در ابتدای سهمیه بندی بنزین با توجه به اینکه این گروه نیز در لیست جاماندگان قرار گرفته بودند، به وزرات نفت کشور نامه نگاری هایی انجام شد.
وی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی عدم اختصاص این گروه به سوخت نداشتن پلاک راهنمایی و رانندگی است، همچنین در پلیس راهور موتور سیکلت هایی که بالای 10 سال سابقه کار دارند اسقاطی لحاظ می شوند.
این مقام مسئول ادامه داد: این گروه از وسایل نقلیه هیچ گونه متولی ندارند و افرادی که از این وسایل نقلیه استفاده می کنند با هدف کسب درآمد زندگی شان افراد ضعیف جامعه هستند.
شکوری اضافه کرد: در سهیمه بندی بنزین در سال 88 با هماهنگی های حاصله با وزارت کشور طی اعلام فراخوان تعداد یک هزار و 170 دستگاه موتور سه چرخ در خراسان شمالی برای اختصاص سوخت یارانه ای ثبت نام کردند ،که از این تعداد 650 دستگاه مربوط به مرکز استان بود.

 


وی خاطر نشان کرد: بعد از فراخوان به این موتور ها پلاک اختصاص سوخت نصب شد و این افراد با استفاده از کالا برگ می توانستند از این سوخت با قیمت یارانه ای بهره مند شوند.
شکوری بیان داشت: این در حالی است که در سال جاری طی نامه نگاری های متعدد از طرف شرکت نفت و استانداری تاکنون هیچ گونه دستورالعملی ارسال نشده است.
وی افزود: آخرین آمار مربوط به سال 88 است و با احتمال از رده خارج شدن تعدادی و با توجه به اینکه این گروه متولی ندارد هیچ آماری از تعدادشان در دسترس نیست.

 

وسیله نقلیه ای فاقد پلاک و هویت

حمیدرضا شافعی، سرپرست سازمان حمل و نقل، بار و مسافر شهرداری بجنورد گفت: موتور سه چرخ ها جزو وسایل نقلیه ای هستند که فاقد پلاک و هویت هستند.
وی ادامه داد: این موتورها تولید و به بازار عرضه می شود در حالی که راهور اعلام کرده است که این موتورها از لحاظ فنی قابلیت تردد را ندارند و استاندارد نیستند.
شافعی خاطرنشان کرد: همچنین این مسایل نقلیه موتوری به دلیل نداشتن پلاک از سهمیه بندی بنزین محروم هستند.
وی بیان داشت: در گذشته پلاک هایی برای اختصاص سوخت برای این موتورها نصب شده بود اما در سال جدید تاکنون هیچ اتفاقی نیافتاده است.
شافعی گفت: این گروه قشر محروم و ضعیف جامعه هستند و با محرومیت از دریافت سوخت یارانه ای بار و فشار وارد بر آنها بیشتر شده است.

 

تهیه و تنظیم گزارش: آرزو رحمانی 

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۱۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور

سید علی مرتضوی کارشناس انرژی در رابطه با خسارت سنگین خودروسازی انحصاری به صنعت انرژی کشور و تحمیل ناترازی انرژی بر کشور اظهار کرد: آمارهای ارائه شده از سوی ستاد نوسازی سازمان حمل و نقل کشور، تصویری تلخ از وضعیت خودروسازی ایران ترسیم می کند. با تردد بیش از 35 میلیون خودرو، توجه به اینکه 37 درصد از این خودروها در گروه فرسوده قرار می گیرند، نگران کننده است. این خودروهای فرسوده نه تنها به دلیل افزایش آلاینده ها برای محیط زیست مضر هستند، بلکه به میزان قابل توجهی در مصرف سوخت نیز کمک می کنند. ارقام سرسام آور مصرف روزانه 46 میلیون لیتر بنزین و 17.5 میلیون لیتر گازوئیل توسط خودروهای فرسوده نیاز مبرم به مداخله در صنعت خودروسازی کشور را نشان می دهد.

وی گفت: پیامدهای این مصرف ناپایدار وخیم است. خسارات وارده به صنعت خودروسازی کشور صرفاً از استفاده از خودروهای فرسوده بالغ بر 9 میلیارد دلار است. این یک بار اقتصادی قابل توجه است که کشور نمی تواند از آن چشم پوشی کند. علاوه بر این، کیفیت پایین تولید خودرو در ایران با افزایش مصرف بنزین، بسیار فراتر از سطح مورد انتظار مرتبط است. با پیش بینی مصرف 60 میلیون لیتری در روز، واقعیت کنونی بیش از 130 میلیون لیتر در روز نشان دهنده مشکلی جدی است که نیاز به رسیدگی فوری دارد.

وی ادامه داد: همچنین کیفیت نامناسب تولید خودروهای داخلی پیامدهای گسترده ای فراتر از مصرف سوخت دارد. همچنین به مشکلات کمبود انرژی کمک کرده و واردات بنزین به میزان 4 میلیارد دلار در سال آینده را ضروری کرده است. این موضوع نه تنها بودجه کشور را تحت فشار قرار می دهد، بلکه سیاست ها و عملکردهای نادرست در صنعت خودروسازی داخلی را نیز برجسته می کند.

 کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد 

وی گفت: بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران نقش بسزایی در تشدید این مسائل داشته و فضای غیررقابتی ایجاد کرده است که باعث شده تا محصولات زیر مجموعه بر بازار مسلط شوند. پیامدهای این وضعیت فراتر از ضررهای اقتصادی است. کمبود انرژی و افزایش واردات بنزین، پیشرفت کشور را به خطر می اندازد و درآمد نفتی آن را تضعیف می کند. پتانسیل کمبود بنزین در سال های آینده تهدیدی جدی برای اقتصاد ایران و ثبات کلی آن است. نیاز به اصلاحات فوری در صنعت خودرو را نمی توان نادیده گرفت، زیرا عدم رسیدگی به این مسائل پیامدهای گسترده ای برای کل کشور خواهد داشت.

این کارشناس انرژی به لزوم تنوع بخشیدن به سبد سوختی اشاره کرد و گفت: برای رسیدگی موثر به این چالش ها، یک رویکرد چند وجهی مورد نیاز است. اولاً، باید تلاشی هماهنگ برای جایگزینی خودروهای فرسوده با مدل‌های استاندارد و کم‌مصرف‌تر صورت گیرد. این نه تنها مصرف سوخت را کاهش می دهد، بلکه باعث صرفه جویی قابل توجهی در روز می شود. علاوه بر این، باید با تمرکز بر سوخت های جایگزین مانند CNG یا گاز مایع (LPG) به عنوان جایگزین بنزین، می توان وابستگی به بنزین سنتی را کاهش داد و استفاده از منابع انرژی پاک تر و پایدارتر را ترویج کرد. انتقال به سمت خودروهای دوگانه سوز که از CNG یا LPG در کنار بنزین سنتی استفاده می کنند، می تواند به طور قابل توجهی مصرف سوخت کلی وسایل نقلیه را کاهش دهد و به ترکیب انرژی متعادل تر در بخش حمل و نقل کمک کند.

مصرف بنزین کشور به 130 میلیون لیتر در روز رسیده است

وی گفت: وضعیت صنعت خودروی ایران چالش مهمی است که نیاز به اقدام فوری دارد. مصرف ناپایدار سوخت در کنار کیفیت پایین تولید خودروهای داخلی، پیامدهای گسترده ای دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت. کیفیت پایین تولید خودروهای ایران، سبب افزایش مصرف بنزین شده است به نحوی که باید مصرف کشور حدود ۶۰ میلیون لیتر در روز باشد ولی متاسفانه به دلیل کیفیت پایین خودروها به بیش از ۱۳۰ میلیون لیتر در روز رسیده است که این موضوع نیز خسارت بزرگی دیگری بر کشور زده است.

وی افزود: تعمیم مشکلات بی کیفیتی و بازار انحصاری در صنعت خودروی ایران، به ناترازی انرژی و در نتیجه واردات بنزین به میزان ۴ میلیارد دلار در سال آتی، سبب کسری بودجه دولت نیز شده است و مقصر اصلی این وضعیت صنعت انحصاری و غیررقابتی خودروسازی داخلی است که باید سریعا در این روند اصلاح شود وگرنه ناترازی بنزین در طی سال‌های آتی و تشدید واردات بنزین، کل درآمد نفتی کشور را نابود خواهد کرد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • مخدوش کردن پلاک موتور جرم است
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • خودروی ایسوزو D-MAX مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند